Koulujen elokuvaviikko

Elokuvapolulla uusia elokuvia Koulujen elokuvaviikon ajan 2.–6.10.2017

Koulujen elokuvaviikon toiminnallisen tutkimisen ja tekemisen ohella luokissa katsoa voi kotimaisia klassikkoelokuvia Elokuvapolulla. Tänä vuonna mukana on myös uudempia lastenelokuvan klassikoita ja restaurointeja.

Alakouluille on koko toimintaviikon ajan tarjolla kaksi suomalaisen lastenelokuvan hienoa klassikkoa: Päivi Hartzellin Lumikuningatar (1986) ja Liisa Helmisen Pelikaanimies (2004). Molemmissa elokuvissa pujahdetaan fantasian ja sadun kiehtovaan maailmaan.

Lumikuningatar nähdään nyt tuoreeltaan uutena restaurointina paitsi Elokuvapolulla, myös tapahtumaan osallistuvissa elokuvateattereissa. KAVIn omana hienona restaurointina Elokuvaviikolla esitetään Erik Blombergin ohjaama kauhuklassikko Valkoinen peura (1952).

Lisäksi mukana oavt vanhat tutut elokuvat, eli Armand Lohikosken Pekka ja Pätkä puistotäteinä (1955) ja Jorma Nuortimon Pikku Ilona ja hänen karitsansa (1957).

Valkoisen peuran lisäksi yläkoulujen tarjottimella on Mikko Niskasen Pojat (1962) ja Matti Kassilan  Komisario Palmun erehdys (1960). Nämä suomifilmit ovat nähtävillä Elokuvapolulla vielä Koulujen elokuvaviikon jälkeenkin.


Kuinka elokuvat pääsee katsomaan?

Pelikaanimiehen ja Lumikuningattaren käyttäjätunnukset voi tilata Elokuvaviikon sivuilta löytyvällä lomakkeella tai sähköpostitse osoitteesta koulut@kavi.fi maanantaista 25.9. alkaen. Lumikuningatar on suoratoistona Elokuvapolulla ma–pe 2.–6.10. ja Pelikaanimies jo edellisen viikon torstaista alkaen, eli 28.9.–6.10. Muut viikon elokuvat ovat vapaasti katsottavissa ja saatavilla Elokuvapolulla vielä Koulujen elokuvaviikon jälkeenkin. Kaikki Elokuvapolun elokuvat löydätte kohdasta "KATSO ELOKUVIA"

Elokuvaviikon lähtökohta on nettisivusto www.elokuvaviikko.fi, joka toimii opettajien ja oppilaiden tukena viikon ajan. Tapahtumaviikon elokuvat ovat katsottavana Elokuvapolulla, ja elokuvakohtaiset oppimateriaalit löytyvät myös Koulukinon sivuilta www.koulukino.fi. Lisäksi paikallisessa elokuvateatterissa järjestetään erikoisnäytöksiä yhdessä paikallisen lastenkulttuurikeskuksen kanssa. Paikallisiin elokuvateattereihin voi viikon elokuvia tilata Koulujen elokuvaviikolta.