Koulujen elokuvaviikko

Koulujen elokuvaviikon toiminnallisen tutkimisen ja tekemisen ohella luokissa katsoa voi kotimaisia klassikkoelokuvia Elokuvapolulla. Alakouluille oli elokuvaviikon ajan tarjolla kaksi suomalaisen lastenelokuvan hienoa klassikkoa: Päivi Hartzellin Lumikuningatar (1986) ja Liisa Helmisen Pelikaanimies (2004). Molemmissa elokuvissa pujahdetaan fantasian ja sadun kiehtovaan maailmaan.

Lumikuningatar nähtiin tuoreeltaan uutena restaurointina paitsi Elokuvapolulla, myös tapahtumaan osallistuvissa elokuvateattereissa. KAVIn omana hienona restaurointina Elokuvaviikolla esitettiin Erik Blombergin ohjaama kauhuklassikko Valkoinen peura (1952). Se ja monet muut KAVIn elokuvat ovat saatavilla läpi vuoden, kuten Armand Lohikosken Pekka ja Pätkä puistotäteinä (1955) ja Jorma Nuortimon Pikku Ilona ja hänen karitsansa (1957), Mikko Niskasen Pojat (1962) ja Matti Kassilan  Komisario Palmun erehdys (1960).

Kaikki Elokuvapolun elokuvat löydätte kohdasta "KATSO ELOKUVIA"

Elokuvaviikon lähtökohta on nettisivusto www.elokuvaviikko.fi, joka toimii opettajien ja oppilaiden tukena viikon ajan. Tapahtumaviikon elokuvat ovat katsottavana Elokuvapolulla, ja elokuvakohtaiset oppimateriaalit löytyvät myös Koulukinon sivuilta www.koulukino.fi. Lisäksi paikallisessa elokuvateatterissa järjestetään erikoisnäytöksiä yhdessä paikallisen lastenkulttuurikeskuksen kanssa. Paikallisiin elokuvateattereihin voi viikon elokuvia tilata Koulujen elokuvaviikolta.