Elokuvia ja tehtäviä

Yleisten tehtävien lisäksi Esipolulta löytyy tehtäviä yksittäisen elokuvan käsittelemiseen. Tässä osiossa pääosassa ovat pikkuinen linnunpoikanen Pikkuli sekä Kotiporsaanpoikanen Hinku ja Piikkiporsaanpoikanen Vinku. Pikkuli on lastenkirjaan perustuva suosittu animaatiosarja vuodelta 2016, Käytöskukka puolestaan legendaarinen klassikkosarja 1960-luvulta. Molemmissa animaatiosarjoissa opiskellaan elämää niin tunnetaidoissa kuin käytöstavoissakin.

Metsämarja Aittokosken Pikkuli-tarinoissa tunnekasvatus on keskeisessä asemassa, ja jaksoissa pureudutaan eri tunneteemoihin. Lyhytelokuvien avulla voidaan käsitellä päiväkoti-ikäisille tärkeitä asioita, mutta myös tarkkailla maailmaa laajemmin. Kirjaan perustuvassa sarjassa ei ole puhuttua dialogia, vaan siinä kommunikoidaan lintukielellä. Abstraktit asiat, kuten tunteet, haaveet ja pelot, esitetään kuvakuplina jolloin visuaalisuus ja visuaalinen lukutaito korostuvat. Animaatiot on suunnattu 2-5 -vuotiaille.

Heikki Partasen Käytöskukka-animaatioissa käydään läpi erilaisia elämässä tarvittavia taitoja sekä käsitellään erilaisia tunteita, niin kielteisiä kuin myönteisiäkin. Jokaisessa jaksossa Hinku ja Vinku ystävineen oppivat jotain uutta siitä, miten kannattaa käyttäytyä ja miten toiset voi ottaa paremmin huomioon. Myös Tini Sauvon animaatiot Minulla on tiikeri ja Myyrän aarre herättävät ajatuksia pienissä katsojissa. Dokumenttielokuvista löytyy näyte Kiti Luostarisen Palnan tyttäristä. Lisäksi tutkitaan mm. karkkimainoksia

Jaksot on valittu siten, että sisällöt linkittyvät Uudet lukutaidot -kehittämisohjelmaan. Esipolun elokuvat ovat kaikille sallittuja.