Katso elokuvia koulussa

Elokuvapolulla katsottavien pitkien elokuvien lista löytyy vasemmassa palstassa. Kotimaisten klassikoiden lisäksi katsottavissa on uudempaa lyhytelokuvaa, kokeellisia elokuvia ja videotaidetta, dokumentti- ja mainoselokuvia. Lisäksi tarjolla on valmiita esityssarjoja kotimaisista klassikoista.

Suomi-Filmin ja Suomen Filmiteollisuuden elokuviin ei tarvita tunnuksia, ja ne ovat vapaasti katseltavissa. Tunnukset tarvitaan elokuviin Käpy selän alla, Jäniksen vuosi ja If I Ruled,  ja ne tilataan sähköpostiin elokuvakohtaisella lomakkeella.

OPPIMATERIAALIT:
Pitkiin fiktioelokuviin löytyy Koulukinon sekä Ihmefilmin oppimateriaaleja. SIVUPOLULTA löytyy runsaasti täydentäviä tehtäviä ja eri elokuvakasvattajien vinkkejä mm. elokuvaharjoitteisiin. Joissakin elokuvissa on tehtäviä myös sen esittelyosiossa. ELOKUVAKERRONTA -osiosta löytyy laajat tausta- ja oppimateriaalit aiheisiin:
> lyhytelokuva    > mainoselokuva  > kokeellinen elokuva ja videotaide

Vapaasti katsottavia elokuvia löytyy lisäksi KAVIn Elonet sekä Elävä muisti -palveluista. Elävästä muistista löytyy myös käsittelymateriaalia koulutyöskentelyn tueksi.

KOULUNÄYTÖKSIÄ KINO REGINASSA

KAVI tarjoaa  maksuttomia elokuvanäytöksiä alakouluille, yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille Kino Reginassa Helsingissä sekä joissakin aluesarjoissaan.

KAVIn järjestämistä koulunäytöksistä ja elokuvakasvatuksesta löydät lisätietoa Kino Reginan nettisivuilta. Näytöksiä on sekä kevät- että syyskaudella.

Koulukinon kautta saat lisätietoja siitä, miten voit järjestää koululle oman näytöksen elokuvateatterissa. Koulunäytöksiä järjestävät myös paikalliset kulttuuritoimet ja elokuvakeskukset.