Minulla on tiikeri (1979)

Kerrostalon asukkailla on monenlaisia salaisuuksia: eräällä pojalla on oma tiikeri, mutta naapurissa taitaa asua jännittäviä myös muita, vähän oudompia kotieläimiä. Kotilaisen täti pitää naapuristoa silmällä, ja lopulta myös yläkerran leskirouvan ja naapurin poikamiehen salaisuudet paljastuvat. Tini Sauvon ja Liisa Helmisen Jussi-palkitun animaatioelokuvan ääninäyttelijänä on Elina Salo.

Minulla on tiikeri -elokuva on suunnattu varhaiskasvatuksen käyttöön. Katsokaa elokuva yhdessä lasten kanssa ilman salasanaa!

Elokuvan jälkeen
1. Keskustelkaa elokuvan teemoista: rohkeudesta, salaisuuksista, asioiden jakamisesta.
Millainen on rohkea ystävä? Millaisia asioita itse ei haluaisi tai uskalla kertoa kavereille? Voisiko ne jakaa mielikuvituskaverin kanssa?

2. Mikä on mielikuvitusystävä? Miksi joku tarvitsee sellaisen?
 Piirretään ja maalataan oma mielikuvitusystävä, annetaan sille nimi ja kerrotaan sen tarinaa.

4. Onko jollain tutun elokuvan tai kirjan henkilöllä mielikuvitusystävää? Tutustutaan esimerkiksi Gunilla Bergströmin kirjaan Mikko Mallikas ja Mulperi.

5. Pohtikaa miten juoru syntyy leikkimällä ”rikkinäistä puhelinta”.  Yksi lapsista tai aikuisista aloittaa ja kuiskaa vierustoverilleen enintään kolmen sanan lauseen, kuten ”porkkana lentää taivaalla” tms. Lause kiertää lapselta toiselle ja piirin viimeinen kertoo lopuksi lauseen ääneen. Yleensä juttu on muuttunut matkalla, aivan kuten juoruillakin on tapana.

Linkki Koulukinon käsittelymateriaaliin