Elokuvakasvatus kouluissa

Elokuvapolku on Kansallisen audiovisuaalisen instituutin nettipalvelu kouluille, oppilaitoksille, opettajille ja elokuvakasvattajille. Se tukee kouluissa tehtävää elokuva- ja taidekasvatustyötä tarjoamalla ilmaisia elokuvanäytteitä opetuskäyttöön. Näytteiden avulla voidaan havainnollistaa elokuvan perustekniikoita ja avata sitä, miten audiovisuaalisin keinoin välitetään katsojille tunnelmia ja kokemuksia.

Elokuvapolku tutustuttaa myös suomalaisen elokuvan historiaan ja hahmoihin, sillä näytteet ovat pääosin Suomifilmin ja Suomen Filmiteollisuuden elokuvista. KAVI omistaa näiden keskeisten suomalaisten studioiden elokuvat. Mukana ovat mm. Rikas tyttö (1939), Laitakaupungin laulu (1948), Pekka ja Pätkä lumimiehen jäljillä (1954) sekä Komisario Palmun erehdys (1960). Alapolulla on mainioita esimerkkejä myös uudemmista elokuvista Risto Räppääjä (2008), Pelikaanimies (2004) ja Iris (2011).

Näytteet ovat vapaasti koulujen käytettävissä - ilman tunnuksia!

KATSO ELOKUVIA -osiossa voit katsoa luokan kanssa kokonaisia pitkiä elokuvia, lyhytelokuvia ja kokeellisia elokuvia.  Täältä löytyy esimerkiksi yleisön ja kriitikoiden rakastama klassikko Komisario Palmun erehdys sekä suuri suomalainen sotaelokuva Tuntematon sotilas (1955).

Suomi-Filmin ja Suomen Filmiteollisuuden elokuviin ei tarvita tunnuksia vaan voit katsoa niitä vapaasti Elokuvapolulla. Lisää vapaasti katsottavia elokuvia löytyy myös KAVIn Elonet sekä Elävä muisti  -palveluista. Elävästä muistista löytyy myös materiaalia aineiston käsittelyyn. (link is external)

Tunnukset tarvitset ainoastaan elokuviin Käpy selän alla, Jäniksen vuosi ja If I Ruled -elokuviin. Ne voit tilata sähköpostiisi osoitteesta koulut@kavi.fi. Ilmoita tunnusta pyytäessäsi koulun nimi, opettajan yhteystiedot sekä oppilaiden lukumäärä.

KATSO ELOKUVIA MYÖS OSIOSSA ELOKUVAKERRONTA:
Ilman salasanoja on katsottavana elokuvia osioissa
> lyhytelokuva
> kokeellinen elokuva ja videotaide
> mainoselokuva