Koulukino-laudatur

MIKÄ ON KOULUKINO-LAUDATUR?

Laudatur tarjoaa elokuvakasvatuksen työkaluja opettajankoulutukseen. Elokuvapolulla on katsottavana Koulukinon projektiin liittyviä elokuvia, joiden oikeudet omistaa KAVI. Laudatur-elokuvien linkit löydät alalaidasta sekä "Katso elokuvia" -osiosta.

Koulukino on valtakunnallinen elokuvakasvatusyhdistys, joka kannustaa kouluja elokuvan pariin ja tarjoaa opettajille elokuvakasvatuksen välineitä. Koulukino tuottaa opettajien elokuvakasvatustyön tueksi maksuttomia oppimateriaaleja elokuvateatterilevityksessä olevista elokuvista. Materiaalit ovat laajoja ja monipuolisia elokuvien ja elokuvakasvatuksen tietopaketteja, jotka kannustavat käyttämään elokuvaa opetuksessa eri oppiaineiden yhteydessä.

Laudatur on opettajankoulutukseen suunnattu palvelu, joka laajentaa Koulukinon toimintaa koulun seinien ulkopuolelle yliopistoihin. Palvelu vastaa osaltaan opettajankoulutuksen elokuvakasvatusmateriaalin tarpeeseen ja pyrkii vahvistamaan tulevien opettajien mediakasvatusosaamista. Opettajankoulutuslaitosten opettajat voivat kirjautua sivustolle osoitteessa www.koulukino.fi/laudatur.

KAVIn Laudatur-elokuvien oppimateriaalit saadaan vuoden 2016 alussa kaikkien koulujen käyttöön. Tällä välin elokuvia voi käydä läpi ja taustoittaa elokuvapolun tarjoamien materiaalien avulla.

Pitkän elokuvan katsomiseen tarvitaan käyttäjätunnus ja salasana. Voit pyytää samalla kertaa tunnukset kaikkiin elokuviin osoitteesta koulut@kavi.fi.

Linkit elokuviin:

Mustalaishurmaaja (1929)
Neiti Tuittupää (1943)
Ihmiset suviyössä (1948)
Pekka ja Pätkä lumimiehen jäljillä (1954)
Tuntematon sotilas (1955)
Nummisuutarit (1957)
Sampo (1959)
Komisario Palmun erehdys (1960)
Lyhytelokuvia (Kalajuttu, Vapahtaja, Erään hyönteisen tuho)
Mainoselokuvia

Lyhytelokuva ja mainoselokuva -paketteihin tarvita erikseen tunnuksia, kuten ei Elokuvapolun muihinkaan näytteisiin.