Katso elokuvia koulussa

Elokuvapolulla katsottavien elokuvien lista löytyy vasemmassa palstassa. Omana kokonaisuutenaan on mm. Koulujen elokuvaviikon syksyn 2020 ohjelmisto sekä kotimaisista klassikoista kootut teemasarjat. Katsottavissa on myös  uudempaa lyhytelokuvaa, kokeellisia elokuvia ja videotaidetta, dokumentti- ja mainoselokuvia. Näihin löytyy runsaasti tausta- ja käsittelymateriaalia osiokohtaisesti.

Pitkiin fiktioelokuviin löytyy Koulukinon ja Ihmefilmin oppimateriaaleja. SIVUPOLULTA löytyy lisäksi runsaasti täydentäviä tehtäviä ja eri elokuvakasvattajien vinkkejä mm. elokuvaharjoitteisiin. Joissakin elokuvissa on tehtäviä sen esittelyosiossa.

Suomi-Filmin ja Suomen Filmiteollisuuden elokuviin ei tarvita tunnuksia, ja ne ovat vapaasti katseltavissa. Tunnukset tarvitaan vain elokuviin Käpy selän alla, Jäniksen vuosi ja If I Ruled,  ja ne tilataan sähköpostiin elokuvakohtaisella lomakkeella.

Lisää vapaasti katsottavia elokuvia löytyy KAVIn Elonet sekä Elävä muisti -palveluista. Elävästä muistista löytyy myös käsittelymateriaalia koulutyöskentelyn tueksi.

KOULUNÄYTÖKSIÄ KINO REGINASSA

KAVI tarjoaa  maksuttomia elokuvanäytöksiä alakouluille, yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille Kino Reginassa Helsingissä sekä joissakin aluesarjoissaan.

KAVIn järjestämistä koulunäytöksistä ja elokuvakasvatuksesta löydät lisätietoa Kino Reginan nettisivuilta. Näytöksiä on sekä kevät- että syyskaudella.

Koulukinon kautta saat lisätietoja siitä, miten voit järjestää koululle oman näytöksen elokuvateatterissa. Koulunäytöksiä järjestävät myös paikalliset kulttuuritoimet ja elokuvakeskukset.