Koulujen elokuvaviikko esittää

Koulujen elokuvaviikko järjestetään tänä vuonna 28.9.-2.10.2020.
Valveen elokuvakoulun luotsaama Koulujen elokuvaviikko järjestetään nyt jo kuudetta kertaa. Tänä vuonna eri nettipalveluissa on entistä enemmän katsottavaa: kotimaisten lastenelokuvien lisäksi ohjelmassa on uutta eurooppalaista elokuvaa lapsille ja nuorille. Elokuvapolulla nähdään sekä uutta että vanhempaa kotimaista elokuvaa sekä uusia eurooppalaisia lasten ja nuorten WRAP!-elokuvia.

Uutta koulujen elokuvaviikolla on mahdollisuus elokuvantekijän virtuaaliseen vierailuun. Tiistaina 29.9. klo 13–14.elokuvaviikko tuo yläkouluihin elokuvantekijöiden kouluvierailun livestriiminä – ja oppilaille on varattu mahdollisuus omiin kysymyksiin. Siirry tästä striimin sivulle. Ohjaaja Päivi Hartzellin haastattelut löydät täältä!
Koko viikon ohjelman, tausta- ja oppimateriaalit löytyvät osoitteesta www.elokuvaviikko.fi.

KAVIn Elokuvapolulta löytyy kotimaisia elokuvia lähes kaikille luokka-asteille. Esi- ja alkuopetukseen on tarjolla Tini Sauvon ja Liisa Helmisen lyhyitä animaatioita mm. tunnekasvatuksen tueksi. Päivi Hartzellin satuklassikko Lumikuningatar (1986) on suunnattu alakoulun 1.-3.-luokille ja Ulrika Bengtsin hieno esikoisohjaus Iris (2011) 3.-7.-luokille. Tämän vuoden WRAP!-elokuvista Supa Modo (2018) on suunnattu alakoulun 3.–6. luokille ja Se uus tyyppi (2015) yläkouluille.

Elokuvaviikon sivuilla on katsottavissa 1.-3.-luokille suunnattu maaginen tsekkianimaatio Sininen tiikeri (2012), ja Antboy löytyy Filmkamratenin palvelusta. Tarkemmat tiedot ohjaajavierailuista sekä tausta- ja oppimateriaalit koulutyöskentelyyn löytyvät keskitetysti Koulujen elokuvaviikon nettisivuilta syyskuussa.

Elokuvapolun muita elokuvia:
Pekka ja Pätkä lumimiehen jäljillä
Pekka ja Pätkä puistotäteinä
Pikku Ilona ja hänen karitsansa
Käpy selän alla
Valkoinen peura /
The White Reindeer (With English subtitles)
Pojat

Komisario Palmun erehdys
Kaikkiin ym. elokuviin löytyy oppimateriaalit Koulukinon nettisivuilta!

KAVI esitti yhteistyössä Espoo Cinén kanssa WRAP!-elokuvia ensimmäisen kerran viime vuoden elokuvaviikolla. Wrap!-elokuvat Raparperimehua (2014) ja Kaduttaako? (2013) keräsivät Elokuvapolulla lähes 57.700 katsojaa, ja runsaasti kiitosta opettajilta ja oppilailta.