Koulujen elokuvaviikko esittää

Koulujen elokuvaviikko järjestetään tänä vuonna 28.9.-2.10.2020.
Elokuvaviikon aikana  Elokuvapolulla nähdään sekä uuttaa että vanhempaa kotimaista elokuvaa sekä uusia WRAP!-elokuvia.

Valveen elokuvakoulun luotsaama Koulujen elokuvaviikko järjestetään nyt jo kuudetta kertaa. Tänä vuonna on entistä enemmän katsottavaa nettipalveluissa: kotimaisten lastenelokuvien lisäksi ohjelmassa on uutta eurooppalaista elokuvaa lapsille ja nuorille. Uutta koulujen elokuvaviikolla on mahdollisuus elokuvantekijän virtuaaliseen vierailuun. Torstaina 1.10. elokuvaviikko tuo yläkouluihin elokuvantekijöiden kouluvierailun livestriiminä – ja oppilaille on varattu mahdollisuus omiin kysymyksiin. Koko viikon ohjelman, tausta- ja oppimateriaalit löytyvät osoitteesta www.elokuvaviikko.fi.

KAVIn Elokuvapolulta löytyy kotimaisia elokuvia lähes kaikille luokka-asteille. Esi- ja alkuopetukseen on tarjolla Tini Sauvon ja Liisa Helmisen lyhyitä animaatioita mm. tunnekasvatuksen tueksi. Päivi Hartzellin satuklassikko Lumikuningatar (1986) on suunnattu alakoulun 1.-3.-luokille ja Ulrika Bengtsin hieno esikoisohjaus Iris (2011) 5.-7.-luokille. Elokuvapolulla olevat uusista eurooppalaisista WRAP! -elokuvista Supa Modo (2018) on suunnattu alakoulun 3.–6. luokille ja Se uus tyyppi (2015) yläkouluille.

Elokuvaviikon sivuilla on lisäksi katsottavissa 1.-3.-luokille suunnattu maaginen tsekkianimaatio Sininen tiikeri (2012), ja Antboy löytyy Filmkamratenin palvelusta. Tarkemmat tiedot ohjaajavierailuista sekä tausta- ja oppimateriaalit koulutyöskentelyyn löytyvät keskitetysti Koulujen elokuvaviikon nettisivuilta syyskuussa.

Elokuvaviikon vakioelokuvat Elokuvapolulla:
Pekka ja Pätkä lumimiehen jäljillä
Pekka ja Pätkä puistotäteinä
Pikku Ilona ja hänen karitsansa
Käpy selän alla
Valkoinen peura
Pojat

Komisario Palmun erehdys
Kaikkiin ym. elokuviin löytyy oppimateriaalit Koulukinon nettisivuilta!

KAVI esitti yhteistyössä Espoo Cinén kanssa WRAP!-elokuvia ensimmäisen kerran viime vuoden elokuvaviikolla. Wrap!-elokuvat Raparperimehua (2014) ja Kaduttaako? (2013) keräsivät Elokuvapolulla lähes 57.700 katsojaa, ja runsaasti kiitosta opettajilta ja oppilailta.