Se uus tyyppi (2015)

Koulukinon oppimateriaali on suunnattu yläkouluille. Oppimateriaali löytyy tästä linkistä.

Pariisiin vastikään muuttanut 13-vuotias Benoît joutuu aloittamaan uudessa koulussa. Kuten uusille tulokkaille usein käy, myös Benoît päätyy luokan kovisten silmätikuksi. Tarina näyttää kääntyvän nousuun kun hän tutustuu toiseen uuteen tulokkaaseen, nättiin ruotsalaistyttöön. Ilmassa on orastava ystävyys ja mahdollinen ihastuskin. Ja mikä parasta, hänen pisteensä taitavat olla nousussa luokan ”eliittiryhmän” silmissä.

Optimistinen nuortenelokuva ei kuitenkaan noudata perinteistä nuortenelokuvien kerrontakaavaa, jossa syrjitystä teinistä tulee lopulta yksi suosituista koviksista, päinvastoin. Benoît löytääkin ne parhaimmat ja rohkeimmat kaverit luokkayhteisön hyljeksityistä tyypeistä, jotka osaavat pitää hauskaa ilman nokittelua. Draamakomedia Se uus tyyppi (2015) kyseenalaistaa luokkayhteisön sosiaalisen hierarkian ja nokkimisjärjestyksen.Teemoiltaan elokuvaa suositellaan yli 13-vuotiaille.

Elokuvan katselut ovat Elokuvaviikon osalta päättyneet, mutta sen voi edelleen tilata katsottavaksi kouluun tai koulukinonäytökseen paikalliseen elokuvateatteriin Espoo Cinén WRAP!-hankkeen kautta.

Se uus tyyppi (Le nouveau)
Ranska 2015. / Ohjaaja & käsikirjoittaja: Rudi Rosenberg. / Näyttelijät: Réphaël Ghrenassia, Joshua Raccah, Géraldine Martineau, Guillaume Cloud-Roussel, Max Boublil. / Tuotanto: Mathias Rubin & Eric Juhérian / Récifilms, Cinefrance, D8 Films, Mars Films. / Kieli: ranska, tekstitys suomeksi. / Kesto: 80 min

Espoo Ciné on Suomen edustaja yhteiseurooppalaisessa WRAP!-hankkeessa, joka tuo koulujen saataville mielenkiintoisia eurooppalaisia lasten- ja nuortenelokuvia. Hanketta tukee Creative Europen MEDIA-ohjelma. Koulujen elokuvaviikon ulkopuolella WRAP!-elokuvat ovat tilattavissa kouluihin tai paikalliseen elokuvateatteriin Espoo Cinen kautta.