Supa Modo (2018)

Koulukinon oppimateriaali on suunnattu 3.-5.-luokille. Oppimateriaali löytyy tästä linkistä.

Berlinalen Generation-sarjassa valloittanut saksalais-kenialainen yhteistyötuotanto Supa Modo kertoo supersankareita ihailevasta Jo-tytöstä, jonka elämää varjostaa vakava sairaus.

Äiti tuo tytön sairaalasta kotiin ja edellyttää tytärtään pysymään kotioloissa ja mielellään pedissä. Vilkkaalla mielikuvituksella varustettu tyttö kuitenkin pitkästyy yksinäiseen potemiseen, ja löytää itsestään todellisen supersankarin isosiskonsa hienoisella avustuksella. Äidin vastustuksesta huolimatta sisko kannustaa tytön supersankaruutta ja saa koko suurisydämisen kyläyhteisön heittäytymään leikkiin mukaan.

Supa modo on koskettavan riipaiseva elokuva, mutta samaan aikaan myös voimaannuttava kokemus. Teemoiltaan elokuvaa suositellaan yli 10-vuotiaille.

Elokuvan katselut ovat Elokuvaviikon osalta päättyneet, mutta sen voi edelleen tilata katsottavaksi kouluun tai koulukinonäytökseen paikalliseen elokuvateatteriin Espoo Cinén WRAP!-hankkeen kautta.

Supa Modo
Saksa, Kenia 2018. / Ohjaaja: Likarion Wainaina. / Rooleissa: Stycie Waweru, Nyawara Ndambia, Marrianne Nungo. / Tuottajat: Ginger Wilson, Sarika Hemi Lakhani, Guy Wilson, Marie Steinmann, Tom Tykwer. / Käsikirjoitus: Mugambi Nthiga, Silas Miami, Wanjeri Gakuru, Kamau Wa Ndung'u. / Kieli: Swahilin, kikuju, englanti. / Kesto 74 min

Espoo Ciné on Suomen edustaja yhteiseurooppalaisessa WRAP!-hankkeessa, joka tuo koulujen saataville mielenkiintoisia eurooppalaisia lasten- ja nuortenelokuvia. Hanketta tukee Creative Europen MEDIA-ohjelma. Koulujen elokuvaviikon ulkopuolella WRAP!-elokuvat ovat tilattavissa kouluihin tai paikalliseen elokuvateatteriin Espoo Cinen kautta.