Taidetestaajat: valmistautuminen kinokonserttiin


Osallistava Kinokonsertti Siirtolainen Taidetestaajille

Myös KAVI osallistui valtakunnalliseen Taidetestaajat-hankkeeseen. Vaikka tapahtumat ovat nyt ohi, Elokuvapolun tehtävät palvevat yhä elokuvan äänen ja kuvan käsittelyä koulussa. Kaikki hankkeeseen liittyvät tehtävät löytyvät viereisestä palkista.

Suomen kulttuurirahaston valtakunnallinen suurhanke starttasi pilottikonsertilla keväällä 2017 elokuvateatteri Orionissa, ja jatkui myöhemmin Kino Reginassa. KAVIn vetämä projekti oli ainoa elokuvaan liittynyt tapahtuma. Kasiluokkalaiset elokuvavieraamme myös arvioivat vierailunsa Taidetestaajat sivustolla. Kommentit ja tuntemukset löydät tästä linkistä.

Osallistavia kinokonsertteja järjestettiin yhteensä 40 lukuvuosina 2017-2018 ja 2018-2019, ja niihin osallistui lähes lähes 7000 kahdeksasluokkalaista eri puolilta Suomea. Tapahtuman musiikista vastasivat muusikot Kaj Mäki-Ullakko ja Lauri Levanto, Taideyliopisto, Sibelius-Akatemia. Nuorten osallistavan osuuden veti muusikko Miro Mantere, Mediakasvatuskeskus Metka. Tapahtumapaikkoina toimivat KAVIn elokuvateatterit (Orion ja Kino Regina, Oodi).

Oppimateriaalit Koulukino ja Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.
(Lähteet: Ruutia, räminää ja rakkautta. Elokuvaklassikoita lapsille ja nuorille, 2011)