Koulujen elokuvaviikko

Koko viikko elokuvakasvatusta

Koulujen elokuvaviikko on toiminnallinen viikko, joka tuo elokuvakasvatuksen koululuokkaan. Elokuvaviikon osa-alueet ja tehtävät on rakennettu uuden opetussuunnitelman oppimistavoitteiden mukaisesti. Elokuva-aiheinen teemaviikko myös edistää elokuvan saamista osaksi koulujen opetussuunnitelmaa, kuntien kulttuuriopetussuunnitelmia ja kulttuuripolkuja.

Elokuvaviikon sisältö on yhdistettävissä moniin eri oppiaineisiin ja oppimateriaalit ovat kaikkien vapaasti käytettävissä. Elokuvaviikon sisältö on suunnattu 3.–9. ‑luokille, ja sitä vietetään kouluissa lokakuussa. Tapahtumapaikkana on pääosin oma koululuokka, mutta elokuvanäytöksiä voidaan järjestää myös paikallisissa elokuvateattereissa.

Koulujen elokuvaviikko on opetus- ja kulttuuriministeriön tukema hanke, joka pilotoitiin vuonna 2015. Elokuvaviikko pyritään levittämään kaikkiin Suomen ala- ja yläkouluihin. Elokuvaviikon vastuuorganisaatio on Oulun kaupungin Kulttuuritalo Valveen elokuvakoulu, joka vastaa tapahtuman toteutuksesta yhdessä Lasten kulttuurikeskusten Liiton, KAVIn ja Koulukinon kanssa.

Tapahtuman suunnittelussa ovat keskeisesti olleet mukana yhteistyökumppanit Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Koulukino ry, Lastenkulttuurikeskusten verkosto, Hämeenlinnan Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX sekä Vantaan kaupungin Lasten Taidetalo Pessi.

Elokuvaviikko 2020

Elokuvapolulla yli 122.000 katsojaa

Jo kuudetta kertaa järjestetty Koulujen elokuvaviikko tavoitti lokakuussa 2020 ennätysyleisön: teemaviikkoon osallistui yli 180 000 lasta ja nuorta eri puolilta Suomea. Viikon aikana pelkästään KAVIn Elokuvapolulla yli 122 000 koululaista katsoi elokuvia. Suosituimpia elokuvia olivat yhteistyössä Espoo Cinén kanssa esitetyt eurooppalaiset WRAP!-elokuvat.

  • Elokuvaviikon nettisivusto www.elokuvaviikko.fi toimii opettajien ja oppilaiden tukena.
  • Lisätietoa Elokuvaviikon 2020 elokuvista löytyy Elokuvapolun sivulta Elokuvaviikon 2020 ohjelmisto -sivulta
  • Elokuvakohtaiset oppimateriaalit löytyvät myös Koulukinon sivuilta www.koulukino.fi.
  • Paikallisiin elokuvateattereihin voi viikon elokuvia tilata Koulujen elokuvaviikolta.
  • Koulujen elokuviikko järjestetään vuosittain lokakuussa, järjestäjinä mm. Valveen elokuvakoulu, KAVI ja Koulukino.