Katso elokuvia koulussa

Elokuvapolulla katsottavien elokuvien lista löytyy vasemmassa palstassa. Katsottavissa on kotimaisia klassikoita, uudempaa lyhytelokuvaa, kokeellisia elokuvia ja videotaidetta, dokumentti- ja mainoselokuvia.

Suomi-Filmin ja Suomen Filmiteollisuuden elokuviin ei tarvita tunnuksia, ja ne ovat vapaasti katseltavissa. Tunnukset tarvitaan vain elokuviin Käpy selän alla, Jäniksen vuosi, Lumikuningatar, Iris ja If I Ruled,  ja ne tilataan sähköpostiin elokuvakohtaisella lomakkeella.

Lisää vapaasti katsottavia elokuvia löytyy KAVIn Elonet‑ sekä Elävä muisti ‑palveluista. Elävästä muistista löytyy myös käsittelymateriaalia koulutyöskentelyn tueksi.

Koulunäytöksiä Kino Reginassa

KAVI tarjoaa  maksuttomia elokuvanäytöksiä alakouluille, yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille Kino Reginassa Helsingissä sekä joissakin aluesarjoissaan.

KAVIn järjestämistä koulunäytöksistä ja elokuvakasvatuksesta löydät lisätietoa Kino Reginan nettisivuilta. Näytöksiä on sekä kevät- että syyskaudella.

Koulukinon kautta saat lisätietoja siitä, miten voit järjestää koululle oman näytöksen elokuvateatterissa. Koulunäytöksiä järjestävät myös paikalliset kulttuuritoimet ja elokuvakeskukset.