Katso elokuvia

Elokuvapolulla katsottavien elokuvien lista löytyy vasemmassa palstassa. Katsottavissa on kotimaisia klassikoita, uudempaa lyhytelokuvaa, kokeellisia elokuvia ja videotaidetta, dokumentti- ja mainoselokuvia. Omana kokonaisuutenaan löytyy Kotimaiset klassikkosarjat, mikä sisältää kokonaisuudet Mika Waltari ja elokuva, Pääosassa moderni nainen, Kauhu varhaisessa kotimaisessa elokuvassa, Rikollinen pakotie, Dokumenttielokuvia poikkeusoloissa sekä Poikkeuksellista meininkiä. Kaikki varhaiskasvatuksen elokuvat löytyvät Esipolulta.

  • Elokuvien oppimateriaaleja tukevat eri ikäryhmille suunnatut elokuvapolut. Esimerkiksi Yläpolun lajityypit-osiossa on runsaasti materiaalia myös mainos- ja lyhytelokuvien käsittelyyn. Osiosta löytyy näytteitä myös kotimaisista propaganda-elokuvista.
  • Lisätehtäviä-osiosta löytyy mm. eri elokuvakasvattajien vinkkejä elokuvaharjoitteisiin.
  • Pitkiin elokuviin on lisäksi Koulukinon ja Ihmefilmin oppimateriaaleja.
  • Lyhytelokuvia varhais- ja esiopetukseen : Minulla on tiikeri (1979) ja Myyrän aarre (2001), Käytöskukat, Pikkulielokuvat.
  • Lyhytelokuvia nuorille: If I Ruled (2015), Kalajuttu (2011), Erään hyönteisen tuho (2010) ja Vapahtaja (1997).
  • Kokeellista elokuvaa ja videotaidetta: Kineettisiä kuvia (1962), Forssa-ilmiö (1982), Popcorn (2001), Tableux Vivants (2006), Race Code (2012) ja Teemapuisto (2015).
  • Dokumenttielokuvia: varhaisia dokumenttielokuvia, If I Ruled (2015), Palnan tyttäret (2007)
  • Mainoselokuva: mainoksia 1930-luvulta 1960-luvulle.
  • Tunnukset tilataan elokuvakohtaisella lomakkeella omaan sähköpostiin. Tunnukset tarvitaan uusiin elokuviin Raparperimehua (2014), Onni von Sopanen (2006), Valasratsastaja (2002), Näkymätön Elina (2002) ja If I Ruled (2015) sekä klassikkoelokuviin Jäniksen vuosi (1977) ja Käpy selän alla (1966).

Studiokauden elokuviin eli Suomi-Filmin ja Suomen Filmiteollisuuden tuottamiin elokuviin ei tarvita tunnuksia. Lisää vapaasti katsottavia elokuvia löytyy KAVIn Elonet‑ sekä Elävä muisti ‑palveluista. Elävästä muistista löytyy myös käsittelymateriaalia koulutyöskentelyn tueksi.

Koulunäytöksiä Kino Reginassa

KAVI tarjoaa  maksuttomia elokuvanäytöksiä alakouluille, yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille Kino Reginassa Helsingissä sekä joissakin aluesarjoissaan.

KAVIn järjestämistä koulunäytöksistä ja elokuvakasvatuksesta löydät lisätietoa Kino Reginan nettisivuilta. Näytöksiä on sekä kevät- että syyskaudella.

Koulukinon kautta saat lisätietoja siitä, miten voit järjestää koululle oman näytöksen elokuvateatterissa. Koulunäytöksiä järjestävät myös paikalliset kulttuuritoimet ja elokuvakeskukset.