Palnan tyttäret (2007)

Palnan tyttäret on koskettava ja henkilöitään lähelle pääsevä dokumenttielokuva perheestä, juurista ja identiteetistä. Kiti Luostarisen ohjaamassa elokuvassa seurataan Devin perhettä, joka suunnittelee matkaa Intiaan Palnan lastenkotiin. Siellä Deviä odottaa pikkusisko, Stuti. Matkasta tulee 6-vuotiaalle Deville matka omaan menneisyyteen, sillä hänetkin on haettu Intiasta, samasta lastenkodista. Kauniissa väreissä ja elämän ihmeissä kylpevä dokumenttielokuva antaa äänen lapselle ja hänen kokemukselleen. Myös vanhemmuus ja siihen liittyvät suuret tunteet pääsevät esille.

Dokumenttielokuvassa annetaan tilaa Devin äänelle ja mielikuvitukselle. Devin omat tarinat juuristaan ovat osin muilta kuultuja, mutta värikkäitä ja eloisia. Tytön juuret ja kulttuuri-identiteetti ovat tämän elämässä vahvasti läsnä, mitä suomalaiset vanhemmat luontevasti tukevat.

Tilaa tästä salasana elokuvan katsomista varten suoraan sähköpostiisi. Salasanan saapumisessa saattaa olla viivettä, mutta jos tunnus ei saavu vartin sisään, tarkistathan roskapostisi. Ellei salasana ole siinä vaiheessa tullut niin laita sp-viesti osoitteeseen elokuvapolku@kavi.fi.
Elokuvassa on muutama englanninkielinen dialogi, jotka on teksitetty suomeksi. Saat tekstityksen päälle klikkaamalla videon oikeasta alakulmasta cc-näppäintä.

Elokuvan jälkeen:

  • Toisinaan dokumenttielokuvissa käytetään kertojaa, Palnan tyttäressä ei tällaista ole. Miten se vaikuttaa elokuvan vastaanottoon ja kokemukseen tapahtumista?
  • Onko dokumenttielokuvassa kaikki aina totta?
  • Kenen näkökulma Palnan tyttärissä tulee vahvimmin esille? Kuuluuko siinä elokuvantekijän vai kuvattujen ihmisten ääni?
  • Miten voi tunnistaa sen, että elokuva pyrkii vaikuttamaan mielipiteisiin?
  • Luostarinen voitti elokuvallaan Tampereen elokuvajuhlien Risto Jarva -palkinnon.
    Tutustu Risto Jarvaan elokuviin Elonetissä.

Ohjaus, käsikirjoitus
Kiti Luostarinen.
Tuotanto
Kiti Luostarinen Production Ky.
Kuvaus
Pekka Uotila, Magi Viljanen.
Animaatio
Milla Moilanen.
Leikkaus
Tuula Mehtonen.
Äänisuunnittelu
Janne Laine.
Musiikki
Toni Edelmann, Ilari Edelmann.
Kesto
69 min