Elokuvaviikon ohjelmisto 2021

Elokuvakasvattajien yhdessä toteuttamaa Koulujen elokuvaviikkoa vietettiin 4.–10.10.2021, ja siihen osallistui noin satatuhatta lasta ja nuorta lähes 250 eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Elokuvapolku-palvelussa katsojia oli elokuvaviikon aikana yli 51 000.

Elokuvaviikon tavoitteena on, että elokuva olisi läsnä kouluopetuksessa taiteena, kulttuurina ja kielenä. Elokuvapolun elokuvat ovat jälleen näkyvästi esillä teemaviikon ohjelmassa. Mukana on mm. Esipolun animaatioita sekä pitkiä elokuvia:

Onni von Sopanen (2006)
Valasratsastaja (2002)
Näkymätön Elina (2002)
Vieraskentällä (2019)  
Palnan tyttäret (2007)

Kaikki Elokuvapolun elokuvat ovat katsottavissa koululuokissa vielä teemaviikon jälkeenkin – paitsi Vieraskentällä, joka on tilattavissa kouluun Espoo Cineltä.

Elokuvapolun klassikot Koulujen elokuvaviikolla:

Pekka ja Pätkä lumimiehen jäljillä
Pekka ja Pätkä puistotäteinä
Pikku Ilona ja hänen karitsansa
Käpy selän alla
Valkoinen peura / The White Reindeer (With English subtitles)
Pojat
Komisario Palmun erehdys
Kaikkiin ym. elokuviin löytyy oppimateriaalit Koulukinon nettisivuilta!

Viikon vastuuorganisaatio on Valveen elokuvakoulu ja yhteistyökumppaneina Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) ja Elokuvapolku, Koulukino ry, IhmeFilmi ry, Finlandssvenskt filmcentrumin ja Walhalla ry:n Filmkamraten, Mediakasvatuskeskus Metka, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Espoo Ciné ja Wrap!-hanke sekä Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali.
Vuoden 2021 ohjelmisto löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta www.elokuvaviikko.fi.

Koulujen elokuvaviikko tavoitti lokakuussa 2020 ennätysyleisön: teemaviikkoon osallistui yli 180 000 lasta ja nuorta ympäri Suomen. Pelkästään KAVIn Elokuvapolku-palvelussa katsojia oli elokuvaviikon aikana yli 122 000.