Info

Elokuvakasvatusta kouluille

Elokuvapolku tukee kouluissa tehtävää elokuvakasvatusta sekä kulttuuri-  ja taidekasvatusta tarjoamalla ilmaisia elokuvanäytteitä opetuskäyttöön. Näytteiden avulla voidaan havainnollistaa elokuvan perustekniikoita ja avata sitä, miten audiovisuaalisin keinoin vaikutetaan ja välitetään katsojille tunnelmia ja kokemuksia.

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin nettipalvelu on suunnattu kouluille, oppilaitoksille, opettajille ja elokuvakasvattajille. Palvelu on maksuton eikä se vaadi kirjautumista.

Elokuvapolku tutustuttaa myös suomalaisen elokuvan historiaan ja hahmoihin, sillä näytteet ovat pääosin Suomi-Filmin ja Suomen Filmiteollisuuden elokuvista. KAVI omistaa näiden keskeisten suomalaisten studioiden elokuvien oikeudet. Mukana ovat mm. Rikas tyttö (1939), Laitakaupungin laulu (1948), Pekka ja Pätkä lumimiehen jäljillä (1954) sekä Komisario Palmun erehdys (1960). Alapolulla on mainioita esimerkkejä myös uudemmista elokuvista Risto Räppääjä (2008), Pelikaanimies (2004) ja Iris (2011).

KATSO ELOKUVIAosiossa voit katsoa luokan kanssa kokonaisia pitkiä elokuvia, lyhytelokuvia ja kokeellisia elokuvia.  Täältä löytyy esimerkiksi yleisön ja kriitikoiden rakastama klassikko Komisario Palmun erehdys (1960) sekä suuri suomalainen sotaelokuva Tuntematon sotilas (1955).

Suomi-Filmin ja Suomen Filmiteollisuuden elokuviin ei tarvita tunnuksia vaan voit katsoa niitä vapaasti Elokuvapolulla. Lisää vapaasti katsottavia elokuvia löytyy myös KAVIn Elonet sekä Elävä muisti ‑palveluista. Elävästä muistista löytyy myös materiaalia aineiston käsittelyyn.

Tunnukset tarvitset ainoastaan elokuviin Käpy selän alla, Jäniksen vuosi ja If I Ruled -elokuviin. Ne voit tilata sähköpostiisi elokuvan omalta esittelysivulla olevalla lomakkeella. Ilmoita tunnusta pyytäessäsi koulun nimi, opettajan yhteystiedot sekä oppilaiden lukumäärä.

KATSO ELOKUVIA MYÖS OSIOSSA ELOKUVAKERRONTA:
Ilman salasanoja on katsottavana elokuvia myös osioissa
> lyhytelokuva
> kokeellinen elokuva ja videotaide
> mainoselokuva