Koko viikko elokuvakasvatusta

Koulujen elokuvaviikko on uusi toiminnallinen viikko, joka tuo elokuvakasvatuksen koululuokkaan. Elokuvaviikon osa-alueet ja tehtävät on rakennettu uuden opetussuunnitelman oppimistavoitteiden mukaisesti. Elokuva-aiheinen teemaviikko myös edistää elokuvan saamista osaksi koulujen opetussuunnitelmaa, kuntien kulttuuriopetussuunnitelmia ja kulttuuripolkuja.

Elokuvaviikon sisältö on yhdistettävissä moniin eri oppiaineisiin ja oppimateriaalit ovat kaikkien vapaasti käytettävissä. Elokuvaviikon sisältö on sunnattu 3.–9. -luokille, ja sitä vietetään kouluissa lokakuussa. Tapahtumapaikkana on pääosin oma koululuokka, mutta elokuvanäytöksiä voidaan järjestää myös paikallisissa elokuvateattereissa.

Koulujen elokuvaviikko on Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema hanke, joka pilotoitiin vuonna 2015. Elokuvaviikko pyritään levittämään kaikkiin Suomen ala- ja yläkouluihin. Elokuvaviikon vastuuorganisaatio on Oulun kaupungin Kulttuuritalo Valveen elokuvakoulu, joka vastaa tapahtuman toteutuksesta yhdessä Lasten kulttuurikeskusten Liiton, KAVIn ja Koulukinon kanssa.

Tapahtuman suunnittelussa olivat keskeisesti olleet mukana yhteistyökumppanit Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI), Koulukino ry, Lastenkulttuurikeskusten verkosto, Hämeenlinnan Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX ja Vantaan kaupungin Lasten Taidetalo Pessi.