Raparperimehua (2014)


Raparperimehua kertoo uusioperheen muodostamisesta perheen lasten näkökulmasta. Lämminhenkisessä elokuvassa käsitellään humoristisesti vaikeitakin asioita. 12-vuotiaan Siemin isä on sarjaihastuja, joka on viimein tainnut löytää sen oikean. Siem ystävystyy pian uuden kivan sisarpuolensa kanssa, ja kun vanhempien parisuhde alkaa rakoilla, nuoret päättävät pitää perheensä yhdessä. Parisuhdeopasta ja elokuvakerronnan lajityyppejä hyödyntäen Siem ja Winnie ryhtyvät tekemään elokuvaa vanhemmilleen. Elokuvassa koetaan myös orastavan ensirakkauden haasteita.

Raparperimehua on toistaiseksi Elokuvapolun ohjelmistossa ja katsottavissa myös Elokuvaviikon jälkeen.

Tilaa tästä salasana elokuvan katsomista varten. Salasanan saapumisessa saattaa olla viivettä, mutta jos tunnus ei saavu vartin sisään, tarkistathan roskapostisi. Ellei salasana ole siinä vaiheessa tullut niin laita sp-viesti osoitteeseen elokuvapolku@kavi.fi.

Elokuvan jälkeen:

  • Mikä elokuvan lajityyppi on itsellesi mieluisin?
  • Tunnistetteko mitä lajityyppejä käytettiin oppaan elokuvakatkelmissa?
  • Vaikuttivatko kohtaukset tutuilta. Mikä niissä oli tuttua?
  • Ideoikaa ryhmissä mistä aiheesta voisitte itse tehdä oppaan elokuvan tapaan.
    Voisiko sen aiheena olla vaikkapa ystävyys?
  • Kirjoittakaa ohjeenne listaksi.
  • Suunnitelkaa miten voisitte kuvata oppaan kohtaukseksi.
  • Kuvittakaa se sarjakuvamaisesti kuvakäsikirjoituksen tapaan.

Koulukinon oppimateriaalin löydät tästä linkistä. Oppimateriaalin teemoja ovat mm. uusperheen elämä, perheen määrittely sekä vanhempien ja lasten velvollisuudet ja vapaudet.

Raparperimehua on ollut mukana Eurooppalaisessa WRAP!-hankkeessa osana Espoo Cinen kouluohjelmistoa. Elokuva nähtiin Elokuvapolulla vuonna 2019 Koulujen elokuviikon ohjelmistossa.

Rabarber, Alankomaat 2014. Hollanninkielinen, tekstitys suomeksi, 70 min. Ohjaus: Mark de Cloe. Käsikirjoitus: Maarten Lebens. Näyttelijät: Thor Braun, Nina Wyss, Korneel Evers.